Japp, den här veckan kommer vara en vecka från helvetet. Det är sista veckan på praktiken och på fredag har vi examination. 
 
På torsdag ska vi in med en ganska så stor tenta. 1500-2500 ord. Och det är mycket man vill ha med som man har observerat och jämföra förskolan med förskoleklassen. Bara en tenta brukar ta mycket energi. Men tro inte att det slutar där. Nej nej. Till på fredag ska vi ha förberett en powerpoint presentation var där vi forstätter jämföra förskolan och förskoleklassen. 
   Hade vi haft ledigt hela veckan så skulel det ju inte vara några problem så. Men nu har vi praktik hela dagarna. Hur skolan tänkte att vi skulle hinna sitta det vette sjutton alltså. Det är tur att jag har en så förstående handledare på förskolan som låter mig sitta och skriva här. Haha. Annars hade jag fått suttit fram till midnatt varje kväll!
 
Lite så här känns det. Men va fasen! Det är bara att skriva å se gla ut. Det är ju inte så att jag kan lägga mig ner på golvet och skrika och hoppas på att lärarna på skolan förskonar mig från att behöva skriva och ger mig VG iallafall:)
 
 
 
 
 

HERREGU!!! Trodde jag skulle till å gråta där ett tag. Jag hade skrivit loggboken, klistrat in det på skolans sida på datorn, redigerat lite, lagt till en hel del på olika ställen. När jag min klant trycker ner på nåt sätt hela sidan så allt, allt , ALLT (!!!!!!!!!!!!!!!!!!) försvinner. Skrek rätt ut FAN FAN FAN!!!!! Jag ville bara sätta mig å gråta. 
 
Jag hade ju sparat det första på datorn så jag behövde ju inte skriva om precis allt. Men jag hade ju skrivit till en hel del efteråt som försvann. Trött som jag är så kom jag ju inte riktigt ihåg vad jag skrivit och vart jag skrivit det. Just nu så flyter alla bokstäver bara ihop. Men jag fick iallafall ihop loggboken tillslut. Fy vilken pärs. Ni som känner mig vet att datorer inte är min grej. Jag vill att det bara ska fungera och att det inte ska hända nåt sånt här. Jag får bara nervösa sammanbrott. Haha. 

Ja, just nu lever och andas jag praktik. Jag börjar tidiga mornar och då jag får åka en bit så ringer klockan vid 5, halv sex på morgonen. Samtidigt som jag har praktik och "jobbar" och ska gå in i en pedagogs roll har jag skolarbete också att tänka på. De uppgifter som ska göras, den litteratur som har används tidigare kurser och som kan användas nu, loggboken som ska in varje vecka med referenser, självverdering som ska göras innan vår lärare från skolan kommer ut på besök som också ska planeras. . . Ja, det är mycket under praktikperioden. Med tanke på det så är det faktiskt skönt att vi har praktik så här som egna kurser i fyra veckor istället för att ha några dagar varje kurs. Det blir intensivt men det går lättare när det inte är varje kurs. 
 
Nu låter det som att det bara är ve och bedrövelse vilket det absolut inte är. Långt ifrån. Förra veckan och den här veckan så är jag i förskoleklass vilket är en helt annan miljö än förskolan och det är så himla roligt. Jag vill jobba med de äldre barnen i förskolan och tycker det är roligare när man kan prata och kommunicera och få svar och funderingar tillbaka. Barnen gör att man får tänka till och ta reda på saker. 
 
Förra året innan vfu-perioden var vi i Norge på studiebesök på olika förskolor. Hittade ingen bild som hörde ihop med det jag skrivit så ni får nöja er med denna:)