Jag å mina vänner har fått för oss att göra "plankan-utmaningen". I 30 dagar ska vi alltså göra plankan och öka tiden för varje dag. Och om 30 dagar ska vi orka stå i fem minuter!!!! 🙈🙈🙊
 
Vi har hunnit mer än halvvägs nu och är uppe i 2.5 minuter. Det är tungt men det är roligt när en märker att en faktiskt orkar stå i 2.5 minuter. (Kanske inte hela tiden på tå men iallafall 2 minuter av dem orkar jag på tå) Upp till 1.5 minuter kändes överkommligt att orka stå när vi började. Det som jag har märkt med den här utmaningen är att min rygg behöver tränas upp mer. När jag började komma över 1 minut så började det kännas tungt i ryggen. Så är jag på gymmet nu ligger mycket fokus på ryggen för att stabbilisera upp.
 
Idag är det dag 21 som ska göras. Om 10 dagar ska jag alltså orka stå 5 minuter. 
 
Kanske någon mer som vill testa utmaningen?
 

Skolan är avslutad och jobbet är i full fart.
 
LÖFA40 (Interkulturella perspektiv):
Seminarium
Handledning av tenta
1:a inlämning av tenta (5 januari)
Oponering (13 januari)
2: inlämning av tenta
 
Har hunnit med att avverka två å halv vecka av jobb. Är sjukt trött på eftermiddagarna och kvällarna nu. Kroppen är inte van vid att jobba så här intensivt. Som student är en ganska bortskämd med tider. Dock så är det sjukt skönt att kunna komma hem på eftermiddagarna och kvällarna och känna att jag kan göra saker för bara mig. Jag har inga tentor, inga seminarium, inga föreläsningar att behöva förbereda till. Det är en sjukt skön känsla. 
 
Förra helgen avslutades tre års studier med en klassfest/kalas/massa cava på stan. Igår va jag på jobbets första aw. Bra avslut och en toppen början. 
 
 

Första jobbveckan har kommit och gått. Har vart en sjukt rolig vecka, nervositet och mycket förväntningar. Har så bra kollegor som har gjort att jag kännt mig välkommen från första stund. Veckan började med en planeringsdag och det var mycket information att ta in, sedan torsdag och fredag har handlat om att försöka hitta allt och förtså hela verksamheten. Har var sjukt trött efter jobbdagarna och har somnat vid nio varje kväll. Haha. 
 
Nu har jag ju vart där och vikarierat sedan i somras. Så jag känner lokalerna, pedagogerna och barnen. Men det som har vart svårast dom här dagarna har vart att hitta en ny roll och en ny plats i samma miljö och samma sammanhang. Att ta sig en ny roll och bryta upp en gammal roll är inte det lättaste.
 
Första lediga helgen nu även. Den här dagen har mest bara vart en slödag. Är fortfarande så trött efter veckans alla intryck. Det var faktiskt skönt att det var en kort vecka att börja med. Onsdag-Fredag. 
 
Den här veckan har även våren fått flytta in. Julen har blivit nedpackad och tulpanerna har fått sin plats här hemma.