Vilken lång vecka det här har kännts som. Tröttheten har verkligen varit påtaglig den här tredje veckan av jobbande. Det är så himla roligt och har massa energi när jag är på jobbet, men så fort jag sätter foten utanför dörrarna så slår tröttheten till. Intalar mig själv att det är okej att det är så just nu, det kommer att bli lättare och bättre. Jag är mitt i en återhämtningsprocess. Så nu är det skönt med helg. Ikväll har det varit en väldigt flashig kväll. . . tvättkväll. Haha, tvätten bryr sig inte om det är fredag eller onsdag. Den måste göras iaf. Ibland tänker jag att det vore himla skönt med en tvättmarskin i lägenheten för att slippa dessa högar och slippa vänta på tvättider.
 
Och med hjälp av att ha skrivit matsedel för även den här veckan så har jag haft mer inspiration i köket och i kväll blev det senapskyckling ala Jamie Oliver med potatisgratäng. Kycklingen kanske inte ser så väldnas tilltalande ut men dra mig baklänges vad gott det blev. 
Serverat på finporslinet från mammas farmor. Inte sista gången detta görs i mitt kök helt klart:)

I och med sjukskrivningen och när kroppen började slappna av kom även spänningarna i rygg och nacke fram. All stress har satt sina spår på kroppen. Spänningar har jag haft länge och har vart stel lite här och var i kroppen. Men det är inte förräns nu det har känts ordentligt. I söndags fick jag nog och bokade en massage-tid till idag. Så efter jobbet va jag iväg. Och jävlar vad det tog bra. Även om jag blev masserad över ryggen så kändes det ut i både armar och ben. Kommer ha träningsvärk och förmodligen ett å annat blåmärke i morgon. Men så skönt det kändes efteråt. Kännslan av att vänta på att spänningarna ska komma men de gör de inte. 
 
Och länge har jag haft problem med ländryggen, när jag kommer i ett visst läge har det känts som att hela ryggen viker sig. Men det har jag trott bero på att jag är otränad och svag just där. Men icke så, massören drog i skinnet så att bindväven under ploppade till. Det riktigt ploppade så det hördes. Och nu i kväll känns det redan mycket lättare. Just den kännslan av att vänta på att det ska göra ont och dra någonstans men det gör inte det.  
 
 

Har börjat skriva veckomatsedel till mig själv. Mest för inspiration och för att det ska kännas roligt att hitta nya roliga recept att testa. Men även för planering och slippa uppfinna något när jag kommer hem trött efter jobbet. 
 
Tanken igår var att göra egen pasta med tomatsås. Tomatsåsen blev fantastisk god (receptet kommer från kokboken Buffè av Jennie Benjaminsson och Stina Patetsos). Med massa goa grejer, bl.a:
 
I såsen hamnade även lite rödvin för fylligare smak. Tanken va även att göra egen pasta. Fick en pastamaskin i julklapp och hann testa den när mamma va är nere och hälsa på. Så roligt att göra och blev fantastisk gott. 
 
 
Dock så belv det nå konstigt med degen den här gången. Försökte i en timme att veva igenom pastamaskinen men det blev bara smulor av alltihop. Nått knas måste jag ha gjort i receptet. Så det slutade med att jag fick ta vanlig pasta. Jaja, bättre lycka nästa gång. 
 
 
Denna goda anrättning avnjöts tillsammans med stjärnorna på slottet. Trots fadäsen med pastan så blev det gott ändå och fullt ätbart!