Jahapp, sjukstuga. . . igen. Tror inte att jag har vart sjuk så mycket som jag vart det här året. För fjärde gången sen jag började jobba ligger jag hemma med halsont och feber. Och än är inte året slut.. Haha! Livet som nybliven förskollärare. . .  Vaknade igår med halsont men tänkte att det går över med lite te under dagen. Hade ju bokat in spinning på kvällen också som jag för allt i världen inte ville missa. Men tji fick jag. Innan lunch fick jag gå hem och febern har kommit som ett brev på posten. Just nu låter jag inte som mig själv, min röst är nära att försvinna. Och som vanligt så går det ju ut i öronen på mig. Så nu snortar jag näsdroppar igen för hålla gångarna öppna. Men det känns som att jag lever i en glasburk.  
 
 
 

När jag flyttade till nya lägenheten i maj så fick jag en gamal skänk av stamcellerna som de haft hemma i mitt rum. Den fick jag ta ner till mig och nu har den fått en annan skepnad. Ny färg, flera lager färg. Började med en färseglingsfärg innan jag grundmålade. Men tyvärr så blödde träet igenom så fick måla över med gammal vanlig helderlig kvistlack innan jag kunde grunda färdigt och färdigstryka med den antik-vita färgen. Men knopparna tog tid att göra. Började förra helgen och idag hade de torkat färdigt för att kunna skruvas på plats igen. Men så bra det blev. Ska skruvas dit ett nytt beslag på översta lådan sen är den helt färdig!!
 
Den här skänken har vart till mycket. Hemma hos mamma och pappa har den vandrat som "garderob", förvaring av handukar och lakan och till slut bara blivit en avlastning där massa skräp samlades och grejer som vi vill ha kvar men inte vet vart de ska förvaras. Här hemma hos mig har jag den till handukar och lakan och sånna grejer som jag tidigare haft under sängen. Men nu är studnetlivet över och så även compact living-stilen. 
 
 
 
Har en duk ovanpå just nu för att alla grejerna ovanpå inte ska fastna innan färgen härdat ordentligt. Eftersom att det är en vattenbaserad färg. 
Skänken har fått inta sin plats i stora rummet. (Till vänster om den är hallen)

I köket mitt har jag haft en tanke om ett vitrinskåp men inte riktigt vetat vad jag vill ha. Någon form av vitrinskåp iallafall, där jag kan ha glas och porslin. När mamma och pappa var ner hit för nån vecka sedan så gick vi på ett skåp ute på IKEA. Hade egentligen ingen tanke på att hitta eller köpa ett vitrinskåp just då men det är väl då som en hittar precis vad en vill ha. Det är ett skåp som kan sättas upp på väggen, så de tar ingen plats. Så det fick det bli. Tyvärr så hade de då inte hyllorna inne, men efter en tripp till IKEA idag har de också fått åka upp (efter några utbrott på skruvar som inte ville). 
 
 
 
 
Finporslin från mammas farmor följde med ner till göteborg också. Vilka fick inta vitrinskåpet. Jag blev så nöjd med det här skåpet och det gör sig så fint i mitt kök också.