Kanelbullar

Innan jul så hittade jag ju det där lilla bageriet i Majorna. Med hem därifrån följde även surdegsgrund. Den har vårdats, matats och bakats på ett par gånger. Har testat att baka på surdeg tidigare men inte riktigt fått till det. Processen tar ju längre tid och ett bröd på surdeg ska jäsa länge och flera gånger. Men för varje gång så  har det blivit bättre och bättre och jag lär mig mer för varje gång hur det fungerar. Himlarns roligt faktiskt. 
 
Idag, eller började igår, blev det kanelbullar. Gjorda på surdeg istället för jäst. Degen har jäst, knådats och bakats ut och sedan jäst lite till (hela natten). Och nu på morgonen var det dags att baka av dem. Så fina de blev. När jag såg hur mycket de hade jäst under natten blev jag lite lycklig faktiskt. 
 
 
 
Bullarna är inte penslade med ägg innan de gräddas, utan jag penslar dem med sockerlag precis när jag tar ut dem från ugnen och strör på råsocker. De får mer glans tycker jag:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback